12 medalles catalanes al 44è Trofeu Internacional “Ciutat de Barcelona”

El Pavelló Olímpic de la Vall d'Hebron ha estat la seu de la 44a edició del Trofeu Internacional "Ciutat de Barcelona". Un any més ha rebut la categoria de Supercopa d'Espanya Absoluta i per tant, ha tornat a estar dins del circuit de competicions puntuables pel rànquing espanyol.

Enguany participants de França, Andorra, Itàlia i Anglaterra han aportat la internacionalitat a la cita. A nivell espanyol, judokes de 10 autonomies s'han desplaçat fins a la ciutat comtal per participar-hi.

Catalunya, l'amfitriona del Torneig ha estat present a la competició amb una seixantena de judokes.

En total, uns 330 competidors són els qui finalment han lluitat per les medalles d'aquesta prestigiosa cita.

Catalunya s'ha penjat un total de 12 medalles. Carla Ubasart (-57 kg), Melanie Chisari (-63 kg), Eric Peña (-66 kg) i Jaba Bitasdze (-81 kg) s'han proclamat Campions. Noèlia Gonzàlez (+78 kg) ha quedat en segon lloc. Els bronzes catalans han estat per a Mireia Lapuerta (-48 kg), Marta Anton (+78 kg), Marta Also (-48 kg), Marion Velten (-70 kg), Ilia Khabuliani  (-90 kg), Edgar Massanes (-73 kg) i Ruben Garcia (-73 kg).

El Torneig ha tingut una forta representació institucional que ha estat encapçalada pel President de la Federació Catalana de Judo i D.A, Fermin Parra i que ha comptat amb la presència d'Antoni Reig, Director del Consell Català de l'Esport; David Escudé, Comissionat d'Esport de l'Ajuntament de Barcelona; Mario Muzas, Comissionat de la Real Federació Espanyola de Judo; i Jordi Yuste i Isabelo Pacheco, Vicepresident Esportiu i Vicepresident Institucional respectivament de la Federació Catalana de Judo.

Durant el lliurament de premis s'ha tingut un especial reconeixement per a Mireia Lapuerta, en què el President Fermin Parra ha volgut premiar la seva constància i dedicació per haver quedat en 1a posició del Rànquing Mundial sub-21 a -44 kg i pel seu títol de Campiona d'Europa sub-18 a -44 kg.

FOTO: Xavier Garcia Vaquero