12 medalles catalanes a la Supercopa d’Espanya d’Irun Sènior

Dissabte 1 d’octubre, la localitat basca d’Irun va acollir la 48a edició del Trofeo San Marcial que alhora forma part del circuit de Copes d’Espanya Sènior i enguany va comptar amb la categoria de Súpercopa. La competició va comptar amb la participació de judokes d’arreu d’Espanya, Portugal i França; així com d’una nombrosa expedició d’esportistes catalans.

Catalunya va tenir un paper molt destacat en el medaller,  va sumar un total de 12 medalles i va quedar relegada a la segona posició del medaller només per darrere de la Comunitat Valenciana tot i quedar empatada en nombre de medalles d’or.

El balanç dels nostres esportistes es va saldar amb 3 medalles d’or, 2 d’argent, 7 de bronze, 2 cinquens llocs i 2 setens; firmant d’aquesta manera un brillant inici de temporada, que permet que molts dels esportistes catalans comencin a puntuar en el rànquing espanyol.

Denis Vieru a -66 kg, Giorgi Khabuliani a -73 kg i Dmytro Luchyn a -100 kg es van imposar en les seves respectives categories de pes, enfilant-se al primer esglaó del podi. Nicon Zaborosciuc a -81 kg i Jep Custodio a -100 kg es van quedar a un pas de l’or i van acabar en segon lloc. Els 7 bronzes se’ls van repartir les judokes de -57 kg Carla Ubasart i Patrícia Torres, Elena Gasull a -52 kg, Sergi Salas a -90 kg, Tomàs Morales a -81 kg, Òscar López a -73 kg i Eric Peña a -66 kg.

Tot i firmar una molt bona actuació, Eole Picot a -73 kg i Melanie Chisaru a -63 kg es van quedar a les portes de la medalla i van acabar en cinquè lloc.

Els bons resultats dels esportistes de la Federació Catalana de Judo confirmen el bon estat de forma amb que inicien la temporada; fet que els fa posicionar en bones posicions en el rànquing de Copes d’Espanya.

La propera cita del circuit sènior serà a Pamplona el 22 d’octubre, amb la celebració de la Copa d’Espanya “A”. Catalunya, com ja porta fent en els darrers anys, serà l’encarregada de cloure el calendari de Copes en Sènior, amb la Súpercopa d’Espanya de Barcelona que tindrà lloc a final de febrer a la ciutat comtal.

La Federació i el seu President Fermín Parra felicita als esportistes i als seus entrenadors per aquests bons resultats.


FOTO: PODI -66 KG, DENIS VIERU, OR ; ERIC PEÑA, BRONZE| FOTO: JOSÉ DIEZ