10 medalles i 2a posició en el medaller al Campionat d’Espanya sub-21

Pinto ha estat seu aquest cap de setmana d’una nova edició del Campionat d’Espanya sub-21, dirigit a judokes nascuts entre els anys 1997 i 2002.

29 judokes catalans es van desplaçar divendres fins a la localitat madrilenya de Pinto per prendre part dissabte en el Campionat d’Espanya Júnior. Els esportistes catalans van tornar a evidenciar el bon estat de salut pel que passa el judo català en aquests moments penjant-se un total de 10 medalles i aconseguint la segona posició en el còmput de medalles per seleccions. Tanmateix es va deixar palès la progressió de l’equip júnior, que si l’any passat es va emportar 8 medalles -4 ors, 2 plates i 2 bronze-; enguany el balanç ha estat de 4 ors, 1 plata i 5 bronzes.

Marta Anton a +78 kg, Patrícia Torres a -57 kg, Ilia Khabuliani a -90 kg i Vasyl Sampan a -66 kg es van proclamar Campions d’Espanya sub-21 2017. Khabuliani havia accedit a la disputa de la Fase Final del Campionat d’Espanya pels seus bons resultats en el circuit de Copes d’Espanya i Torres per haver quedat Campiona en l'anterior edició; mentre que Anton i Sampan hi havien accedit per mitjà de la Fase Sector on havien obtingut la 1a i 3a posició respectivament.

La medalla d’argent de l’expedició catalana va ser per a Jazmin Arjona a -63 kg, a qui només se li va resistir la murciana Vlada Kopnyakeva a la final. Els bronzes se’ls van endur Pol Menchaca a -81 kg, Jep Custòdio a -100 kg, Javier Cabello a -73 kg, Marina Garriga a -44 kg i Elena Gassull a -52 kg.

Gerard Garriga a -60 kg, Paula Roset a -48 kg, Jana Cid a -44 kg, Nika Chakvedatze a -73 kg i Mireia Lapuerta a -48 kg es van quedar a les portes de la medalla de bronze i van acabar en 5è lloc. Tot i quedar-se una mica més lluny de les medalles, cal destacar les 5 setenes places de Wendy de la Fuente a -70 kg,  Ana Garcia Jurado a -52 kg, Roger Vàzquez a -100 kg, Daniel Romero a -81 kg i Iker Blanco a -73 kg.

Òscar Gispert i Marc Esbrí, responsables de l’expedició, feien una molt bona valoració de l’actuació catalana: “L’equip ha demostrat un alt nivell col·lectiu, a més de les 10 medalles cal destacar que quasi tots els nostres han aconseguit superar almenys alguna ronda, i per tant cal valorar-ho molt positivament” –comentaven. “Tanmateix cal aprofitar per agrair el sacrifici i treball tant dels entrenadors i clubs com dels propis judokes, ja que sense el compromís de les tres parts, res d’això seria possible” –van afegir. “La segona posició en el medaller referma Catalunya com una de les primeres potències a nivell espanyol, amb un equip molt competitiu” –van explicar.

El President de la Federació Catalana de Judo, Fermín Parra, que es va desplaçar fins al Campionat; la seva Junta Directiva i el conjunt de la Federació volen felicitar l’equip sub-21 per la gran fita aconseguida i animar-los a seguir progressant i aconseguint èxits.

FOTO. Juan Carlos Cubero

FOTO EQUIP. Hector Andreu