Mor Renè VDB

René VDB, 7è Dan Aikido Aikikai, mor el 14 de Febrer

L'Aikido està de dol per la pèrdua d'una altre gran mestre. René Van-Droogenbroeck, més conegut pels aikidokes com VDB, va morir el dia de San Valentí de 2012 degut a un càncer de pàncrees. En aquesta ocasió, no ha pogut guanyar aquesta "batalla".
Tot i la seva infermetat, per aquest any, tenia nombrosos compromisos amb un calendari ple d'activitats a les que no volia faltar. Una d'elles el devia portar fins a terres catalanes a l'estiu...però desgraciadament no ha pogut ser.
René havia sigut alumne de Saito al Japó, de Tadashi, Noro o Tamura, entre d'altres. I era un budoka molt apreciat, no només pels seus coneixements i experiència dintre de l'Aikido i del Iaido, sinó també com a persona i pel seu carisma.
Participar a una de les seves classes no et deixava indiferent. I per la seva proximitat amb l'Espanya, ens va visitar en reiterades ocasions, i els aikidokes catalans li teniem gran estima.
El seu funeral tindrà lloc a la ciutat on vivía i on tenia també el seu dojo: Le Havre (França) i será el pròxim 22 de Febrer.
Moltes seran les condolències que rebrà la familia, i la Federació Catalana de Judo i D.A també els hi ha enviat la seva missiva.

E.P.D.